« Gratis marketingtips voor de horeca»

Gepubliceerd op 05-02-2020

De decembermaand is doorgaans een goede maand voor de horeca. Je hebt het druk, draait met je team een top-omzet en je treft tevreden en relaxte klanten. Je horecazaak is de hele maand door elke middag en avond goed vol en dát wil je eigenlijk wel het hele jaar door! Die gezelligheid en drukte in de koude wintermaanden, hoe creëer je die sfeer nou ook in de andere seizoenen?

Je kerstversiering het hele jaar door op je terras is misschien wel een keertje leuk, maar mensen zullen het toch eerder een beetje vreemd vinden en maar waarschijnlijk toch bij je buren een kopje koffie gaan drinken. Er zijn natuurlijk best wel een aantal tips om ook veel bezoekers te trekken in de lente, de zomer en de herfst. Wees lekker creatief en durf origineel te zijn.

Kijk allereerst wat je doelgroep is. Wie behoren daartoe? Bekijk dan hoe je deze doelgroep het beste kunt bereiken en enthousiasmeren. Dat kun je dan het hele jaar door doen. Met leuke activiteiten zoals spelletjes verzinnen, een pub-quiz houden is heel populair, boeken in het café op de plank zetten of je muziek afstemmen op de plaatselijke concertzaal. Doe dit niet één of twee keer per jaar, maar aldoor. Verzin dagelijks of wekelijks nieuwe dingen en je zult zien dat het straks ook bij jou storm loopt.

Laat je actie vooral ontspannend zijn en niet te serieus. Je gasten hebben zin in ‘leuk’ en niet in serieuze zaken. Die hebben ze op hun werk al genoeg. Leuk maar professioneel, dat is de juiste combinatie. Daar hoort zeker toffe maar ook professionele aankleding van je café bij! Laat je kleding, tafelkleden en stoelkussens bedrukken! Zorg dat je heel herkenbaar bent. Dat het logo op de flyers en je visitekaartjes die je bij de sportvereniging hebt neergelegd perfect terugkomt op je reclame op terras. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je een begrip wordt in de omgeving. Dat het gewoon logisch is om bij jou dat kopje koffie te gaan drinken of de werkborrel te houden. Je terrasaankleding, zoals kussens, warmtedekens en parasols laten bedrukken is een goed idee, zo vergroot je de herkenbaarheid en de naamsbekendheid van je onderneming.

Neem eens contact op met een Instagram-blogger, een persoon die een keer ’n een verhaal over je toffe café publiceert. Stem je activiteit of op je lokale klantenkring door te kijken wat er in je directe omgeving leeft en populair is. Zit in je een literaire hoek leg dan boeken neer, zit je in een creatieve kring laat dan lokale kunst exposeren. Is je omgeving muzikaal, laat dan regelmatig beginnende singer-songwriters optreden. Kortom, er zijn onwijs veel leuke activiteiten te verzinnen om in het vervolg het hele jaar druk te zijn. Het kan ook bij jou!

https://www.trazzhoreca.com

828-Brasserie-Restaurant-Brugge-terras-met-stoelkussens-01-1580930690.jpg