« Horeca terrassen, bekijk de actuele trends»

Gepubliceerd op 12-05-2023

De professionaliteit van terrassen neemt toe, want het buitenrestaurant heeft bewezen het hele jaar door waardevol te zijn om meer omzet te genereren. Het blijkt overduidelijk dat gastvrijheid en uitstraling  bepalend zijn voor het succes.

Welke terras trends zien wij voor 2023? Wij zetten er enkele op een rij.

Een goedlopend terras vraagt om een verzorgde, uitnodigende look & feel. Trazz Horeca ziet voor het terrasseizoen van 2023, drie populaire smaken van stijlen, voorop loopt de romantisch retro stijl, met  luchtige, ronde vormen gecombineerd met zachte stoffen en florale dessins. Zacht, aaibaar en speels. Denk bijvoorbeeld aan een stoel van gebogen staal met een kussen met tropische print en franjes.

Rotan zien wij op de tweede plaats. Het is een oude bekende maar actueel is de toevoeging van kleur, waardoor spannende combinaties ontstaan. Denk aan een afstekende terra kleur vlechtwerk op een bordeauxrood frame. Die je natuurlijk afwerkt met een zitkussen in een stof naar keuze.

De derde trend voor terrasmeubilair gaat richting de natuur en de basis vormen. Designs waarin de mens en de natuur met elkaar verbonden worden, en dit in combinatie met oersterke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een degelijk aluminium frame en rasterwerk met stoere, vrolijke zitkussens.

De potentiële gast kan soms een duwtje in de rug gebruiken om voor jouw terras te kiezen. Als er van een afstandje naar je terras wordt gekeken, wil je de juiste snaar raken. In 2023 gaat men voor feel good: een ongedwongen sfeer, ontspanning en gezelligheid. Om dat te bereiken moet de uitstraling van je terras en je personeel op-en-top zijn. ‘What your see is what you get’!

Foto: Restaurant 't Packuys, Eten+Drinken, Stavernisse

Stavenisse-Feel-Good-Terras-2023-1683894770.png