« Vrijthof 9 presenteert nieuwe stoelkussens bij start Amstel Gold Race»

Gepubliceerd op 10-05-2019

Brasserie Vrijthof 9 lanceerde, gelijktijdig met de eerste Amstel Gold Race start op het Vrijthof, zijn nieuwe Trazz Horeca stoelkussens. Opvallend hierbij is het nieuwe verticaal geborduurde logo dat mooi in het stofpatroon is verwerkt. Het mooie lentezonnetje,  de Gold Race ambiance en de fraai gestylde kussens zorgden voor een gezellige drukte op dit Vrijthof  terras.  

Op Eerste Paasdag 2019 heeft Mathieu van der Poel heel wat teweeggebracht. De zoon van Adrie van der Poel (AGR winnaar in 1990) en kleinzoon van ‘eeuwige tweede van de Tour de France’ Raymond Poulidor wist op die zondag 21 april op onwaarschijnlijke wijze de 54ste editie van de Amstel Gold Race te winnen. Hoe hij dat deed tart iedere beschrijving en is desondanks al honderden keren besproken en in woorden gevat.

Het was overigens voor het eerst dat de Amstel Gold Race vertrok vanaf het Vrijthof. De team-touringcars werden dit jaar op de Markt geparkeerd. Vanaf daar gingen de deelnemers van de vrouwen- en mannenkoers naar het plein voor de Sint Servaasbasiliek en de Sint Jan. Dat op en neer rijden van de coureurs en de langzame start vanaf Vrijthof via Helmstraat, Grote Gracht en Markt naar de Wilhelminabrug was zeker een aanwinst voor het kijkplezier van het publiek. Op het Vrijthof zelf was het voor het publiek nog even wennen. De ruimte om de wielrenners te presenteren was beperkt. Dat had met name te maken met het feit dat het plein niet in zijn geheel gebruikt mocht worden (een heel plein in gebruik is een officiële evenementendag). Dat alles zal na de eclatante zege van MvdP niet direct tot discussie leiden.

Natuurlijk hadden Alaphilippe en Fuglsang nooit meer de AGR 2019 uit handen mogen geven. Maar ze deden het wel. En van de achtervolgers bleek Mathieu van der Poel niet alleen de sterkste; hij was vooral de meest onconventionele. De meeste wielrenners – zeker in de finale van een koers – rekenen graag. Belangrijk vinden ze daarbij dat ze zich niet inspannen zodat iemand anders ook kans heeft de winst te pakken. MvdP is door de individualiteit van het veldrijden veel meer ingesteld op zelf heel hard rijden en later wel zien wie nog kan volgen. Die wijze van koersen zal nog genoeg teleurstellingen opleveren; maar de successen van voorjaar 2019 neemt niemand deze wielrenner meer af. Net zo fijn: niemand die zondag 21 april 2019 bij de Amstel Gold Race aanwezig was en/of het op televisie volgde zal deze vanaf nu meest memorabele klassieker ooit vergeten.

961-280-463-AGR-Vrijthof-Maastricht-Horeca-Stoelkussens-1557474886.JPG